Jij wilt groeien, vást! En wellicht ook met je bedrijf. Mooi! Want wat gebeurt er als een grote groep mensen jouw input gebruiken? Worden deze mensen er gelukkiger van? Worden ze blij? Hebben ze meer inzicht? Stel je eens voor…

Maar, klein detail: je moet jouw ideeën natuurlijk wel delen. Anders blijft het bij jou en hooguit bij een paar klanten of buren. Er zit namelijk een hele grote groep mensen wél op jou te wachten. Dus moet je jouw ideeën kenbaar maken.  Voor mij werkt bloggen heel erg goed.

Voorwaarden van een blog die daadwerkelijk mensen aantrekt

  • Je staat helemaal achter het onderwerp. Je vindt écht dat dit bijdraagt aan het blijer maken van een groep mensen.
  • Je schrijft om mensen te helpen. Wel of niet met gebruik van jouw diensten of producten, dat maakt niet uit. Jouw hoofddoel met deze blog is het helpen van mensen met jouw ideeën.
  • Buig de negatieve egostemmen in je hoofd om.
  • ´Jantje Pietje Klaasje zitten heus niet op mijn blog te wachten’. Dat klopt inderdaad. Maar zie een paar mensen voor je die je kent die wél baat zouden hebben bij jouw input.
  • Of je denkt dat er al zóvéél geschreven is over jouw onderwerp. Klopt ook. Maar het is niet op jouw manier, met jouw energie geschreven. Je schrijft het dus voor de groep mensen die juist van jóú dat duwtje nodig hebben.
  • Blog regelmatig en consequent. Met zo nu en dan een stuk tekst bouw je geen relatie op met je (nu nog onbekende) klanten. Maak van bloggen een gewoonte. Je zult zien dat je in een flow raakt en je onuitputtelijke ideeën hebt, waarvan je nu het bestaan nog niet van weet…

En eh… sorry hoor, het publiceren over jouw ideeën is toch ook gewoon erg leuk?

Nou dan! Ik zie alleen voordelen, voor jezelf en voor De Wereld!  Dus, stel een actieplan op. Blog consequent.

Maak je actieplan
Stap 1 Neem jezelf voor hoeveel blogs je wilt schrijven, per maand.

Stap 2 Vraag je zelf af: wíl je dit ook? Wat wil je hiermee bereiken? Waarom wil je deze blogs eigenlijk schrijven? Wat brengt het me? Schrijf dit kort voor jezelf op.

Stap 3 Nu kun je gemakkelijk de belofte naar jezelf maken. Beloof jezelf dat je deze blogs gaat schrijven, dat je er voor gaat.Immers, je wilt je doelen bereiken.

Stap 4 Plan deze blogs in voor de komende drie maanden.

Stap 5 Neem daadwerkelijk die ingeplande actie, zorg ervoor dat je het dóét. Beloof het jezelf.  Als je het ingepland hebt en je doet het niet dan zeg je dus tegen jezelf: “Ik hoef mijn doel toch niet te halen”.  Steeds als je overweegt om het niet te doen (door welke omstandigheden dan ook) vraag jezelf af: kan dit mij écht afhouden van mijn doel? En maak dan de keuze om het wel of niet te doen.

Stap 6 Schrijf en publiceer ze op de afgesproken datum. Waar je dat doet, maakt niets uit, als je ze maar openbaar stelt.  Je mag het ook onder deze blog posten. Lijkt me leuk!

 

Overigens als je hier iets meer begeleiding bij wilt hebben, dan is de workshop On Track 2022 precies iets voor jou.

Stap voor stap heb je dan een prima plan, dat dit keer wel echt bij jou past. En dat je nu wél volhoudt. En zo geen moeite hebt met meer content en meer sales.