Ik vind dat er meer geblogd moet worden. Er zijn namelijk zóveel mooie ideeën, gedachten, tips, visies overal. En een heel klein deel daarvan wordt maar gedeeld. ‘Er ís al zo veel op internet’, zul je zeggen. Ja, dat klopt. Maar er is ook behoefte aan die van jou.  Echt waar.  In deze blog een handvat over hoe je je blog opzet.

Bloggen dus! En kijk wat er gebeurt. Als je consequent blogt, zal het duidelijk worden welke kant je eigenlijk écht op wilt, met je onderneming, met je leven zelfs. Dat komt omdat er nu iets met jouw gedachten gedáán wordt, het stroomt, er vormt zich een richting…

Hoe blog je nou? Ik heb voor het schrijven van een nieuwsbrief een vrij strak stramien. Dat heeft zich ondertussen bewezen en daar houd ik me aan vast. Die kun je hier vinden.

Voor bloggen hanteer ik een iets losser stramien. Kijk wat je er mee doet, kijk wat voor jou het prettigst werkt.

  • Je schrijft direct jouw onderwerp in de eerste alinea. En, als je dat prettig vindt, als het onderwerp zich er voor leent, kondig je direct in de eerste alinea aan wat de lezer kan verwachten in deze blog. Dat kunnen tips zijn, dat kan een zienswijze zijn, een ervaring, whatever. Dit triggert namelijk om door te lezen na de eerste regels.
  • Dan bouw je het op. Je schrijft in de volgende alinea’s uitgebreider waarom je dit onderwerp zo belangrijk vindt. En vooral: wat brengt het de lezer. Wat wordt de lezer, als hij jouw blog gelezen heeft, er wijzer/blijer van? Verwerk deze items in deze alinea.
  • En dan ga je naar jouw directe waarde: tips, jouw inzicht, in ieder geval kies iets uit waarmee de lezer aan de slag kan. In zijn denkwijze (roep dan op om er over na te denken), om te doen ( geef tips), om te lachen (deel een grapje/filmpje oid), etc.
  • En dan… publiceer! Dit kun je doen op jouw eigen website of als je die niet hebt: maak een blogspot account. Daar kun je gewoon ongegeneerd jouw gedachtenspinsels posten. Is het niet voor de lezer, dan is het absoluut voor jezelf!