De laatste 3 weken van december glijd ik als vanzelf in de stilte mood. Probeer ik mijn werk zoveel mogelijk klaar te hebben, tuig ik niks nieuws op – alleen de kerstboom dan -.  En oh ja, dit jaar ga ik wel kerstkaarten versturen en ga ik écht een kersttaart maken. Zelf.

Theoretisch moet dat te doen zijn. De ruimte is er gewoon. Maar in mijn hoofd is het onmogelijk. Veel te druk. Veel te druk met het niet durven toegeven dat ik even niet veel hoef te werken en me bezig mag houden met dingen waar ik naast mijn bedrijf, zo naar uitkijk.

Sinds ik me daar bewust van ben, gaat het beter, ieder jaar weer. Bewust van het feit dat ik wel de tijd heb. En dat de drukte en het oordeel om ‘niets nuttigs’ te doen, zich alleen afspeelt in mijn hoofd.

Dus: ben je hoofd vóór!

En sleep je lichaam erbij.

Stap letterlijk en figuurlijk uit de werkdruk waarvan je had besloten dat je dat niet deze weken even niet meer wilt. Begin dus ook fysiek aan de dingen die je eigenlijk echt wil doen deze weken. Ook al roept je hoofd (lees: ego) dat je eigenlijk nu wat anders moet doen. Negeer dat en DOE dat wat je wil doen. Hup, klaboem.

Je zult zien dat, als je eenmaal begonnen bent, het steeds moeilijker voor je ego wordt om je terug te roepen.

En zet je je blogs dan ook on hold?

Nee.

Sterker nog, ze helpen je. Naast het feit dat jouw (gepubliceerde!) blogs echt bijdragen aan jouw sales en doelen, werkt het ook erg goed voor jouw voornemens.

Mijn klanten ervaren dit al: met blogs geef je óók richting aan jouw eigen gewenste leven. Je kunt namelijk dat wat je voor jezelf wenst, jouw doelgroep enorm inspireren. Dat in je achterhoofd houdende, til je jezelf op een hoger niveau.

En –niet geheel onbelangrijk- het brengt rust in je hoofd.

Just give it a try. Nu.