Resultaten te halen door te plannen. Ik moet echt plannen wil ik resultaten halen. Maar zelfs dán was ik niet in staat om ook maar de helft af te krijgen. Ik heb ermee geworsteld. En nu gaat het zó veel beter.

Hoe? Zo simpel:

 • alles wat ik wil doen ga ik inplannen en
 • tegelijkertijd plan ik minder activiteiten in.

Om zo sprongen vooruit te maken.

De aanvragen voor mijn blogstrippenkaarten gaan goed, met name door de mond tot mond reclame. En nu wil ik me focussen op het werven van nieuwe, onbekende klanten die zelf willen leren om gemakkelijk en met veel plezier te bloggen (aan je bedrijf werken, heet dat geloof ik).

Ik had zoveel leuke ideeën. En ik deed niets…

Ik ben wel heel erg aan het plannen en dat helpt enigszins. Maar als diezelfde planning dan niet blijkt te kloppen, doe ik gewoon niets -in mijn ogen- zinnigs meer.

Ik zou bijvoorbeeld een aantal cursusdagen inhalen. Een cursus van 3 maanden daarvan zou ik de recordings in 2 weken even terugkijken en de bijbehorende activiteiten uitvoeren. Er kwam een aantal dingen tussendoor. Die dingen vond ik óók belangrijk. En aan het einde van week baalde ik weer omdat ik mijn weekdoelen haalde. Om vervolgens mijn voornemens weer te vergeten. Herkenbaar? Dan raad ik je aan om door te lezen. Ik vertel je wat mij enorm heeft geholpen en waarom ik nu vlieg!

Maar dit helpt! Maak je planning niet te ambitieus.

Oooh wat klinkt dit open-deur-derig! Dit wist je alláng! Natuurlijk denk je ook bij het maken van de planning dat je je plan in deze week uit zou moeten kunnen voeren.

Maar nu komt het: haal er dán een kwart vanaf. Die kwart schuif je door naar de volgende week (en heeft dus prio in de planning voor de volgende week).

Een voorbeeld:

Jouw doel is om de twee weken een nieuwe blog op je website te plaatsen. In plaats van de activiteit ‘Een blog schrijven’ hak je de hele activiteit in stukjes:  Onderwerp zoeken, De blog Schrijven, Plaatje maken, SEO-waardig maken. Nou, dat moet toch te doen zijn? Zeker, maar haal er toch maar een kwart vanaf. Dus in dit geval ga je een blogonderwerp zoeken en schrijf je die. Je gaat ook een plaatje erbij zoeken/maken. That’s it. Je importeert em pas in je website de week erna, dan ga je hem direct SEO proof maken.  Zo doe je het voor al je activiteiten. OF je bekijkt al je activiteiten en haalt een kwart van alle geplande (hele) activiteiten eraf. Mijn voorkeur gaat zelf naar de activiteiten in stukjes te hakken: dan blijf je de dingen doen die je belangrijk vindt.

Dus Mijn Super Productieve Tip:
 • Maak een reële planning voor de volgende week.
 • Bedenk met je verstand dat je dit dus best zou moeten kunnen doen in deze week.
 • Hak dan die hele activiteiten in stukken.
 • Haal totaal een kwart van al die subactiviteiten eraf.
 • Maak opnieuw je planning (de kwart die je eraf haalt, moet natuurlijk niet je hoogste prio zijn).
 • Schuif deze kwart door naar de volgende week (plan dit iig ook in de voor de volgende week alvast. De detailplanning komt natuurlijk aan het einde van de week wel).

Je zult waarschijnlijk gruwelen van de minimale acties deze week, immers, je zou er zo nog een kwart bij kunnen doen. Maar dat is goed.

Gas terug nemen leidt tot enorme stappen voorwaarts.

Check: is deze tool iets voor jou? Zet al jouw resultaten van de afgelopen 2 maanden onder elkaar zet en vergelijk dit met jouw voorgenomen doelen. Heb je ze gehaald? Zo ja, dan is deze tool niets voor jou. Nee, en is dit een terugkerend patroon? Dan – zou ik zo zeggen-  moet je deze manier van plannen deze maand proberen. 4 weken lang. En houd eens bij welke resultaten je hebt gehaald. Ik ben er bijna zeker van dat dit altijd meer is dan wanneer je het op de oude manier plant….

Daarom werkt dit gewoon echt!
 • Minder stress (de veroorzaker van je minimale productiviteit)
 • Meer ruimte in je hoofd, doordat je je relaxter aan de slag kan
 • Als er iets tussendoor komt ( je moet je kind van school halen omdat het luizen heeft, je buurvrouw staat huilend op de stoep, et cetera) raak je niet van het pad af. Er is ruimte om het in te halen. En omdat je een kwart minder gepland hebt, zijn de ‘verloren tijd activiteiten’ ook niet zo groot en zo weer in te plannen.

Probeer het eens, een maand lang…