HELP ik weet écht niets meer te bloggen…

Denk je dat jouw blogonderwerpen nu wel zo’n beetje op zijn?

Denk je dat niemand op je zit te wachten op wéér een blog van jou?

Als je dát denkt, ís het ook zo. Klopt, toch?

Als je die gedachten loslaat, is er niets meer. Klopt ook, toch?

Als je vanuit die leegte gedachten maakt die je zeggen dat je wel genoeg inspiratie hebt en dat er mensen zijn die wel gelukkig worden van jouw blogs, dan is dat zo. Klopt ook, toch?

Ik kan je zeggen: Ja, het klopt!

Jij neemt de verantwoordelijkheid over het wel of geen inspiratie hebben voor jouw blogs. En die verantwoordelijkheid neem je door die inspiratie op te roepen. Dat lukt dus niet door te denken dat toch niemand op jouw blogs zit te wachten. Of dat je echt niks zinnigs meer te melden hebt. Dan boor je je inspiratiebron natuurlijk niet aan.

Zo boor je jouw inspiratiebron aan

Je pakt een vel papier en je schrijft, schrijft, schrijft  op hoe je wel zou willen dat het was. Soms weet je hélémáál niet waar je nú weer over wilt schrijven. Dan maak je de affirmaties (want dat zijn het) wat algemener. Weet je je onderwerp al specifieker, kun je ook je er ook specifiekere affirmaties aan toevoegen. Jouw affirmatie/gedachtenwensenlijstje zou er zo uit kunnen zien:

Bijvoorbeeld:

 • Klanten worden blij van mijn blog.
 • Door het lezen van mijn blog raken mijn lezers geïnspireerd om (puntje puntje puntje) gezonde voeding te eten
 • Klanten herkennen zich in mijn blog
 • Klanten kijken vol bewondering naar wat ik te schrijven heb
 • Klanten raken geïnspireerd door mij blog en nemen daardoor geïnspireerde acties die bijdragen tot mijn doelen ( benoem deze).
 • Door deze blog kijken lezers uit naar mijn volgende blog.
 • Ik inspireer lezers om de wereld mooier te maken door ze attent te maken op (puntjepuntjepuntje).
 • Lezers raken geïnteresseerd in het opkomende afvalprobleem en deze blog inspireert hen om acties te ondernemen
 • Ik ben trots op mijn blog
 • Mijn blog zorgt weer voor waardevolle content op mijn website.
 • Enzovoorts….

Schrijf, schrijf, schrijf. Een hele pagina vol.

Mooi. Dan weet je waarschijnlijk nog niet waar het over zal gaan. Daarom:

Haal een paar keer diep adem en klim achter je computer.

Word –  Bestand –  Nieuw –  Leeg document!  Hop! Blog-ze!

En dan ga je zitten. Schrijf je over jouw onderwerp. En dan komt er een goed idee uit. Dan nog wel even naar jouw eigen checklist ernaast leggen! Heb je die al gemaakt? Hier kun je de gratis download vinden

Foto: Lakmani