Gemakkelijk bloggen: het kan. Worstelen en stuntelen met jouw blogs: het hoeft niet (écht niet). Je weet dat je van bloggen beter wordt. In alle opzichten. En dat een website vol met bruikbare content toch wel erg tof is. Om te hebben. Om te laten zien. Om andere mensen (en jezelf!) te inspireren. Toch?

Regelmatig nieuwe content op je website. Wie wil dat niet.

  • Je wordt beter gevonden.
  • Je deelt wat je weet.
  • Je trekt er je klanten mee aan (dat doe je niet met een statische website).
  • Je kunt jezelf én je onderneming naar een hoger niveau bloggen
  • Je inspireert er anderen mee
  • En nog veel meer…. Neem maar eens een kijkje in mijn blogs

Pffff: Gemakkelijk bloggen? Maar ik kán het helemaal niet goed!

Maar om die dingen te schrijven! Sommigen vinden dit nogal eh… vervelend! Ik ken ze. Best veel. Ondernemers die blogvrees hebben. Die het ooit wel eens geprobeerd hebben maar uiteindelijk maar weer hebben laten slonzen. “De blogs komen er toch nooit zo uit zoals ik het bedoeld had”.  Herkenbaar?

Voor mij was dat ooit ook zo. Ik was nog dwalende in blogwereld. Na een tijd ging het stukken gemakkelijker: ik had namelijk in de loop van tijd voor mezelf een blogstijl ontwikkeld. Het bloggen wordt daardoor echt veel gemakkelijker. Je blogt vanuit jezelf, hoeft geen rare trucjes toe te passen omdat dat niet bij jou past.

En toen begon het, als vanzelf… Er zijn nog allerlei zaken die je erbij kunt leren, maar het allerbelangrijkste is het fundament: jouw éigen blogstijl! Als je dat in een checklist giet, is het maken van blog al veel gemakkelijker en vooral: veel leuker. Hiervoor heb ik natuurlijk iets leuks gemaakt: een korte cursus waarmee jij jouw eigen blogstijl ontdekt. Dit komt dan samen in een handige checklist. Het kost je niets. Maar je moet er wél even voor gaan zitten. Dan zul je écht veel sneller en met veel meer vertrouwen bloggen (en dán begint het pas leuk te worden!).