Door jouw ideeën, producten, visie wordt de wereld mooier.  Als je daar dan op z’n minst ook over schrijft (en publiceert!)  Ik kom nog wel eens klanten tegen die wel weten dat ze moeten bloggen vanwege

  • de content op hun website,
  • betere SEO-resultaten
  • het vergroten van hun autoriteitspositie

het klopt allemaal. Maar ze zijn nog niet van overtuigd van het aller belangrijkste: door hun blogs wordt de wereld mooier.

Zie het als tuinieren. Huh? Nou ja, ik gebruik die metafoor omdat ik daar nu vandaag zin in heb: het is mooi weer en ik wil de tuin graag weer op orde hebben omdat ik daar weer heel bij van word.

Ten eerste is het helend voor mezelf: Ik ga straks de tuin in en niets verwacht ik, ik kijk, ik aanschouw en ik handel naar dat wat ik aantref. Overigens is dat een prachtige oefening voor de week: ik hoop dat vast te kunnen houden en niet steeds weer 10 stappen vooruit te denken zodat ik de waarde en schoonheid van dat moment niet eens opmerk.

Ten tweede maak ik mijn lezer mooier. Ik ga straks onkruid eruit halen, ik ga straks snoeien, ik ga vast zaaien…. En dat is precies wat je met je ook met het onderwerp van je blog doet! Je ruimt rommel op over jouw onderwerp, je spitst je op dat wat belangrijk is en haalt de ballast over dat onderwerp eruit. En dat doe je allemaal voor mij als lezer, zodat ik dat niet zelf hoef te bedenken.  En jij verspreidt zaadjes zodat die uit kunnen groeien tot iets moois. En dat allemaal in jouw lezers’ hoofden.

Denk daar maar eens over na. Hoe verhoudt de tuin zich tot jouw blogs? En dus na het lezen: door welke inspiratie is jouw lezer weer blij geworden?  Welke ballast heb jij opgeruimd?

Houd het tuinieren met je blogs altijd voor ogen. En echt waar, de wereld wordt weer een stukje mooier door jouw werk!

Foto: Neslihan Gunaydin