De sleutel naar succes is consequentie.  Dus ook consequent bloggen! Je wint er zoveel mee.

Door consequent te bloggen boor je je inspiratiebron veel sneller aan. En: veel vaker! Dit zorgt ervoor dat je je bedrijf of je doelen naar een hoger niveau tilt. Dat je stappen zet. Het maken van content zorgt ervoor dat er meer ideeën van jou de wereld in vliegen. En dat er dan zaadjes gepland worden met jouw ideeën of jouw dingen. Of dat door jouw blogs de tijd rijp is om te oogsten. Voor jou en voor jouw klant. Of voor zelfs voor De Wereld (vergis je niet).

Door consequent te bloggen:

  • Houd je je ideeënstroom op gang
  • Breng je jezelf naar een hoger niveau
  • Kent jouw doelgroep jou ook
  • Word je gewoon trots op jouw eigen bedrijf: zie het eens voor je: over een jaar heb je 24 blogs op jouw website (als je dus twee keer per maand blogt). Vier-en-twintig!  Je kunt een zoekfunctie installeren zodat jouw lezers een onderwerp kunnen kiezen en FLOEP , daar komt een aantal blogs naar voren die over dát gekozen onderwerp gaan. Stel je eens voor…

Maar goed. Dan moet je dus wel consequent zijn. En dat is moeilijk. Zeker in het begin als het nog geen gewoonte is.

Hoe blog je consequent?

Plan het schrijven van jouw blogs in je agenda voor de komende drie maanden. Die tijd is dan bezet. Punt.  En dwing jezelf dan ook te schrijven.

Heb je écht geen zin en kun je jezelf er echt niet toe zetten? Ga dan 10 minuten op een kussentje zitten. En volg je adem. Niets meer niets minder. Na die 10 minuten ga je achter je pc zitten en schrijf je jouw blog. PUNT. Wedden dat je het dan wel doet?

OF:

Vind je het nog moeilijk om een blog te schrijven? Of denk je dat je geen tijd hebt om een hele blog in één keer te schrijven? Dan hak je het in stukjes. Stapjes. Dan plan je je blogs in 3 dagen in. Drie hele behapbare stapjes: het is niet eens meer zo’n groot ding!

Dag 1: Bedenk een onderwerp. Geen inspiratie? Hier staan een paar inspiratieblogs voor je op een rijtje.

Dag 2: Verzamel informatie/ schrijf op wat je over dit onderwerpt wilt schrijven.

Dag 3: Schrijf je het in blogvorm en publiceer het. Lees meer over het opzetten van een blog. Doe het vooral in je eigen stijl, daar waar je blij van wordt! 

Mooi. Pak dan nu je agenda en plan het in. En je bent écht weer een stap dichter bij je doel. En misschien nog wel meer, echt waar, probéér het!