Hoe houd je je aan je blogdoelen als je hoofd er niet naar staat?

Ik moet bloggen. Ik wil dat omdat het bijdraagt aan mijn jaardoelstellingen. Dit hoort bij het plan dat ik voor mezelf heb.

Maar vandaag even niet: ik heb net heel erg ingrijpend nieuws gehoord. Iets wat ik heel erg vind voor de betrokkenen. En tegelijkertijd weet ik ook dat ik de betrokkenen niet moet zien als slachtoffer: hier doorheen gaande wordt het sowieso beter, wat het dan ook mag zijn. Ik denk aan hun gezin. Ik denk aan hun familie. Ik denk aan vroeger. Ik denk aan later. Ik denk aan alles eromheen.

Ik denk aan ALLEMAAL RUIS dus.

Ik kan er niets aan doen. Ik weet wel dat het me belemmert in mijn schrijven omdat mijn hoofd er nu niet naar staat: Hoe kan ik dan in hemelsnaam een waardevolle blog schrijven?

Heel even terug: Als je puur naar het incident kijkt, blijft er niks over. Het Is. Of Het Is Gebeurd. En dat je er misschien iets mee moet, ok. Maar heeft dat incident de kracht om mij van mijn eigen pad te houden? Heeft dat het recht om mijn eigen doel in de weg staan? Had ik me niet voorgenomen om vandaag te bloggen?

En dan hier de enige vraag die je je dan moet stellen: WIL je écht dat dat incident jou van jouw pad, jouw doelen houdt?

Nee.

Nee, zegt je verstand. Ja, zegt je ego. Het enige wat je moet doen is je ego opzij zetten en deze drie stappen zetten.

Stap 1: Spreek de intentie uit om toch te bloggen. Ondanks jouw weerstand. Hoe je het voor elkaar bokst en of het een goede blog wordt, doet er niet toe. Sta stil en zeg:”Ik schrijf nu een mooie blog”.

Stap 2: Wees stil. Echt stil. Ga mediteren. Dat wil zeggen: ga zitten en volg je adem. De inademing – de uitademing. Niets meer niets minder. Denk ook niet aan de blog. Of aan het incident. Als je er toch aan denkt: ga lekker terug naar je ademhaling: in en uit. Doe dit een tijdje, minimaal 10 minuten. (Echt, zo om!)

Stap 3: Ga achter de computer zitten en schrijf. Tik. En dan komt er een blog die recht vanuit jezelf komt. Misschien anders dan anders.

En wat fijn:

  • Het rekt je op, je raakt misschien onderwerpen die je anders niet zou aansnijden
  • Het geeft je een goed gevoel
  • Je hebt wéér content gemaakt
  • En als bijkomend voordeel: Je kijkt na het schrijven wat lichter naar het incident.

Pfoeh, wat ben ik blij met bloggen!

FOTO: Bedrijf foto designed by Katemangostar – Freepik.com