Januari. De kans is groot dat je de afgelopen weken bezig bent geweest met het afronden van het oude jaar. En het voorbereiden op het nieuwe jaar. Wat wil je nu echt? Waar wil je naar toe? Met je onderneming, met je leven? Misschien zijn het slechts voorbijgaande gedachten die je had. Misschien heb je het wat grondiger aangepakt door er goed over na te denken en jouw doelen op te schrijven. Dat laatste is al steviger verankerd.

Voor mij werkt het goed om op te schrijven wie ik graag wil zijn, hoe mijn leven eruit ziet. Welke klanten ik heb. Hoe mijn werkdag eruit ziet. Wat ik mijn klanten wil bieden. Waarom mijn klanten bij mij komen. Ik lees dat iedere dag even door. Ik pas het aan. En dan stap ik iedere dag in die nieuwe situatie. Heel bewust.

Hoe werkt dat dan? Je doet nu al de dingen die jij doet in die nieuwe situatie. Natuurlijk kun je vandaag nog niet 30 klanten bedienen. Natuurlijk kun je nog niet jouw nieuw beoogde kantoorpand betreden. Maar wat kun je wél doen, alsóf je al in die nieuwe situatie bent? Alsof je al die nieuwe persoon bent?

Een gemakkelijke actie is bloggen. Blog jezelf daar waar je wilt zijn. Schrijf al vast over dat waar je naar toe wilt. Je hoeft nog niet persé precies te weten wat je wilt schrijven, maar ga al wel vast op weg. Vul jouw website met content die jij in jouw nieuwe, ideale situatie zou plaatsen. Zo kun je jezelf naar jouw doel bloggen.

En wil je helemaal niet bloggen, maar wél de content plaatsen? Dan wil ik dat voor je doen. Ik zorg ervoor dat jouw gedachten in een mooie blog komen die bij jouw past.

Wil je wel bloggen, maar weet je niet hoe je het doet? Lees dan mijn blogs es door, daar staan genoeg tips. Wil je wat meer begeleiding zodat je zeker weet dat je content plaatst en dat je gaat bloggen, dan help ik je er ook graag mee.

 

Foto Catherine McMahon