Iemand koos ervoor om te scheiden. Niet de gemakkelijkste weg. Daarna werd haar vader ziek en overleed. Er was geen geschikt huis beschikbaar, dus werd er overleefd op een camping. De kinderen – die door omstandigheden toch al niet zo lekker in hun vel zaten – wisselden wekelijks van verblijfadres: bij de vader en bij de moeder. Nu – na een jaar –  heeft ze een huis gekocht, opgeknapt en ingericht.  En ze kan verder. Ze bouwt op.

Dit gebeurde in één jaar. Dat wens je niemand toe. Toch weet ik zeker dat het goed komt met haar. Ze koos daadwerkelijk voor wat voor haar het beste leek. Wist dat ze het niet gemakkelijk ging krijgen. Maar ze ging. Een flinke stap verder naar daar –  waar ze naar toe wil.

En ik? Hoe was mijn jaar? Alles goed, alles z’n gang. Ik deed cursussen, ik verdiende geld. De kinderen gingen braaf naar school en mijn man en ik wielrenden samen wat af.

Maar was ik een stap verder gekomen naar daar waar ik wilde zijn? Nee. Ik bleef op hetzelfde niveau: het hele jaar lang. Wat prima is als ik dat ook voor ogen had. Maar ook ik formuleerde aan het begin van het jaar mijn doelen. En daar was ik nog geen stap dichterbij gekomen.

Ik kan een vergelijking maken: zij zette bewuste stappen, bewoog. Ik niet. Ik ging gewoon door. Met zo nu en dan een losse verkoopflodder bleef mijn Bloggerij wel bestaan. Maar daarna liet ik weer voor wat het was: had het immers druk met mijn freelance werk voor opdrachtgevers.

Er is altijd tijd.

Druk met mijn freelancewerk inderdaad. Dus amper tijd voor De Bloggerij. Raar. Ik had wel tijd om allerlei businesscursussen te volgen. Of om raad te vragen bij andere mensen. Maar daar bleef het bij: zette vervolgens geen bewuste stappen en bleef passief. En zie daar waar ik ben beland: niet dichter bij mijn doelen!

Hoe simpel: zet stappen. Weet waar je naar toe wilt. Beweeg! Zorg ervoor dat wat je uit raad en cursussen wilt halen, ook daadwerkelijk toepast. Dat wil zeggen: dat wat je leert en je het spreekt je aan: DOE het ook. Het maakt niet uit dat je nog niet weet of het precies goed is. DOE het, zet stappen! En het allergemakkelijkste en snelste manier om te bewegen is bloggen. Ook als je het nog niet precies weet allemaal. 

De Bloggerij is er voor iedereen die wil bewegen, om zo verder te komen. En er gebeurt al zo veel! En niet alleen onze hoofden, maar door De Bloggerij gaat het er ook allemaal écht uit. En daar worden wij en de rest van de hele wereld gewoon beter van.

Deze prachtige foto is van Photo by Ahmad Odeh on Unsplash