Balanceren tussen jezelf- kind – gezin –bedrijf? Waar héb je het over.

Oef, als iemand me dit gezegd had tot een paar maanden geleden, zou ik boos geworden zijn. Op diegene die hard loopt te verkondigen dat dit allemaal wél met gemak samengaat.

En toch (niet boos worden!) is het zo. Er bestaat geen dilemma tussen privé en je onderneming.

Hoe kom ik hier nou weer bij?

Mijn businesscoach vroeg hoe het met mij ging.

Nou, niet zo goed, biechtte ik op. De dingen die ik me had voorgenomen en waar ik toch echt helemaal achter stond, had ik niet gedaan. En daardoor voelde ik me schuldig en kwam in een negatieve, mezelf kleinhoudende spiraal.

Maar ik had er een reden voor: Privéperikelen. Ik kon a) mijn aandacht daar niet vanaf houden en b) Privé had mij gewoon nodig.

Halverwege mijn verhaal interrumpeerde mijn coach me: Of ik besefte wat voor great job ik had gedaan door aandacht aan Privé te schenken.

Ja, dûh, daar kon ik inkomen, logisch. Maar wél ten koste van mijn business. Zo is het nu eenmaal: je kunt niet alles, opperde ik in mezelf. En daarom had ik gefaald in mijn business.

De coach ging ondertussen gewoon verder:

Of ik wel besefte dat mijn great job óók ten goede van mijzelf kwam en tegelijkertijd óók een belangrijke bijdrage was aan mijn bedrijf?

Het ongelofelijke ging door mij heen: het klopte. Ze had gelijk.

De positieve aandacht die ik Privé had gegeven, is een volledige bijdrage aan mijn business.

Ik stelde me ineens voor dat als ik niet die aandacht aan Privé zou hebben geschonken en ‘gewoon’ door was gegaan met mijn taken in mijn bedrijf. En letterlijk tussen de bedrijven door even aandacht aan Privé had geschonken.

Ik voelde écht – en nu nog- de negatieve energie die ik dan in mijn bedrijf veroorzaakt zou hebben.

Eureka Langzamerhand merkte ik zelf dat mijn leven – met alles erop en eraan -, dus ook mijn bedrijf, uit dezelfde energie bestaat. En dat het dus onmogelijk is om mijn bedrijf en privé te scheiden. Mijn bedrijf is een soort lichte bol die met zich manifesteert met mijn eigen energie. De hoge vibraties in mijn gezin komen ten goede aan mijn bedrijf. Stokt het daar, door bijvoorbeeld schuldgevoelens, stokt mijn bedrijf.

Wees wel bewust van het leven in het hier en nu. En maak contact met dat wat je echt voelt. Ok, dat vergt oefening, herhaling van dit bewustzijn.

Maar het idee alleen al geeft mij zoveel lucht en helderheid. En ook: zoveel plezier en daadkracht in mijn bedrijf! Want inderdaad, ik heb die challenge die ik al zo lang in mijn hoofd had, afgemaakt. En dat ging gemakkelijk. Mét inspiratie en plezier!

En dat gun ik jou ook. Dáár gaat het om in De Bloggerij.

 

Deze foto heb ik van Photo by Mohamed Nashah on Unsplash