5 Ingrediënten voor een goede blog. Handig als je dat lijstje even doorloopt voor je een blog schrijft . Het is gewoon leuk om je hier even bewust van te zijn. Dat geeft je meer zelfvertrouwen en je schrijft er gemakkelijker door. Stop deze ingrediënten gewoon in je bloggewoonten. En je zult merken dat je met veel meer vertrouwen blogt en je blogt er gemakkelijker door.

Help jouw lezer. Een blog voorziet in een behoefte. Anders hoef je’m niet te publiceren. Dit geldt voor alle blogs, ongeacht jouw doel. Of je nu een autoriteitspositie wilt opbouwen, gewoon geld wilt verdienen met je blog, mensen aan het lachen maken of wilt inspireren. Eén van de doelen van jouw blog moet altijd een voordeel van jouw lezer zijn.

Schrijf het persoonlijk.  En ga niet direct in rare formele zinnen zitten tikken. Daar word je ibbelig van. Schrijf zoals je praat tegen jouw ideale lezer/klant.  Heb je die nog niet gedefinieerd? Doe dat dan na het lezen van deze blog alsnog! Hier kun je dat doen

Verkoop niets  Huh? Ik zei toch dat je geld kan verdienen met bloggen? Yep! En dat kan alleen maar door niets te verkopen in je blogs. Verkopen doe je maar in nieuwsbrieven, in je webshop, op je salespagina en op de markt. Maar in je blogs geef je altijd waarde. je kan prima attenderen op de mogelijkheid die je geeft om jouw klanten nog verder te helpen. Maar het is geen salespagina. Uiteindelijk leiden jouw blogs wél tot verkopen. Maar dat komt omdat je in je blogs niets verkoopt.

Neem een standpunt in over jouw onderwerp. Zinnen als “Men vindt dit en dat’  en “Sommigen vinden zus en zo“ Stop daar mee. Ik wil gewoon weten wat JIJ vindt. JIJ bent degene waar ik me tot aangetrokken voel. Dat je algemene meningen erbij trekt, is alleen goed als je jouw specifieke standpunt daarmee wilt illustreren.

Blog consequent! Blog echt regelmatig. En niet zomaar regelmatig maar maak een blogkalender en houd je daaraan. Pas dan gaan jouw klanten jou herkennen, waarderen, word je top of mind.

Interessante andere blogs: Jouw ideale klant en Blog consequent

 

Foto door Taylor Kiser on Unsplash