Mijn zoon interviewde mij op officiële wijze, met een heuse microfoon voor mijn neus:

Zoon: Waarom vindt u bloggen zo belangrijk? Ik: Omdat de wereld er mooier van wordt.

Zoon: Hoe dan? Ik: Mensen hebben heel vaak mooie ideeën waar ze zeker van weten dat anderen er ook blij van worden. Nou, als ze dat laten zien, kunnen er zoveel mogelijk mensen – die dat willen – ervan genieten. Die worden ook weer blij. En die kunnen andere mensen dan óók weer blij maken.

Zoon: Oh. Waarom moet u dat aan hen leren? Iedereen moet toch schrijven zoals hij dat zelf voelt? Klopt!

<<De interviewer heeft geen zin meer, wil liever met zijn lego spelen, vraagt niet door en daarmee zijn we aan het einde van het interview gekomen. Ik had nog wel even door willen bomen op die laatste vraag.>>

 En JA, ik vind dat je vanuit jezelf moet schrijven. Pas dan zullen lezers die bij je horen zich aangetrokken voelen en – sterker nog- erdoor geïnspireerd worden.

Maar het is niet altijd gemakkelijk om vanuit jezelf te schrijven. Juist omdat je al zo geconditioneerd bent: je leest over je eigen branche en ziet dat er altijd op een bepaalde manier wordt geschreven. Dus neem je -vaak onbewust- aan dat het zo hoort of dat dat juist in jouw branche aanspreekt en je daarom succes hebt.

Maar oh wat wordt bloggen daar moeilijk door!

Stel je voor: je hebt je voorgenomen iedere twee weken te bloggen.

En stel je voor: je schrijft niet vanuit jezelf maar ‘omdat het zo – denk je – hoort’

Het onderwerp dat je aan het hart ligt, moet je vertalen naar iemand anders omdat hij het zo zou hebben geschreven zodat jouw lezers zich hiertoe aangetrokken zouden voelen. PFFFFFFFF!

Volg je het nog? Hier komt het dus wel op neer.  Het is dus zaak om door de muur van ‘zo hoort het kennelijk’ heen te breken.

En daar, zo om jouw eigen schrijfstijl heen, kun je toch nog wel wat handige regels toepassen over de inhoud van een blog. Hier kun je ze lezen.

Jouw eigen schrijfstijl, gecombineerd met wat handvatten om een aantrekkelijke blog te schrijven maakt het bloggen een stuk leuker! En daardoor houd je het vol, met alle voordelen van dien!

Het vergt wat onderzoek om door die ‘zo hoort het kennelijk’-muur heen te breken.. In mijn programma ‘eindelijk blogvleugels’ heb ik hier een uitgebreide module aan gewijd om je hiermee door dit doorbreekproces te loodsen. Dan kun je dus vrij snel op jouw eigen manier schrijven. Dat is de basis. Daarom kun je deze module ook los aanschaffen als je de hele uitgebreide cursus niet wilt.  Heb je hiervoor belangstelling? Laat me dat even weten. 

 

De foto is van Photo by Jason Rosewell on Unsplash