Van Blog naar Mail

Van je blog je mail maken. Zo simpel! Zo effectief en zo waardevol!  Een groot voordeel van bloggen vind ik altijd dat je het, zo, hop, in je andere kanalen kunt integreren. In het geval van een mail - of wellicht sfeer jij bij nieuwsbrieven? -  een paar zinnetjes veranderen, misschien nog een extra item-pje erbij, en dan is het klaar.

Maar is dat niet gek? NEE! Is dat gemakkelijk? JA!

Mensen die jou al kennen moeten wel continu getriggerd worden om naar jouw website te gaan. Want.. daar gebeurt het! Daar geef je tips (dat doe je al in je blogs), daar doe je aanbiedingen, daar kondig je je producten of diensten aan! Zaak om ze naar jouw site te trekken. Alleen heeft jouw doelgroep honderdduizend-en-nogwat andere interessante sites waar ze op kijken. Dus je moet ze er op attenderen. En dus schrijf je mails of nieuwsbrieven. 

Goed, waarschijnlijk wist je dit al. Maar vaak hoor ik “Pffff, ik weet niet wat ik in mijn nieuwsbrief of mails moet zetten!”

Goed nieuws: Dat weet je wél! Het is namelijk de inhoud van jouw blogs! Of je schrijft óver jouw blog en verwijst dan natuurlijk met een link naar de blog op jouw website of je herschrijft jouw blog een beetje en zet dit integraal in de nieuwsbrief. Je hebt namelijk steeds inspiratie om jouw publiek iets waardevols te sturen. Immers, jouw blogs geven toch bijna altijd waarde?

Let wel hier even op - als we het over de onderwerpregel hebben...

  • Open deur, maar wordt zo vaak verkeerd gedaan: Ajseblieft, schrijf NIET op “Nieuwsbrief nummer 3” Of “Nieuws van de muziekschool”. In de titel moet direct zichtbaar zijn wat er in staat. Het moet triggeren om open te klikken.
  • Geen vragen “Heb jij ook zo’n last van de kou?” is een gevaarlijke. Velen zullen dat NIET hebben en voelen zich dan ook niet geroepen om het te openen. Liever “Met veel energie de winter door, het kan!”
  • Doe een belofte: 5 kilo afvallen. Moet natuurlijk wel zo zijn dat dit ook echt waar te maken is als je alles doet wat jij zegt.
  • Maak snel, gemakkelijk, concreet “Snel en gemakkelijk bloggen als je jouw eigen blogstijl ontdekt hebt!

Oh en trouwens: verzin eerst de onderwerpregel voor je gaat bloggen. Het mooie van het verzinnen van een onderwerpregel is dat je lekker concreet en aantrekkelijk gaat schrijven. Immers, je moet in een paar zinnen verwoorden wat je in jouw onderwerp belooft. Dus daar kun je snel naar toewerken: voor zweven is geen ruimte meer! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen