Vakantie? Tijd voor reflectie.
Vakantie voorbij: tijd voor reflectie!
En dan is de vakantie alweer voorbij. Ik ervaar deze periode een beetje zoals oud en nieuw: Tijd voor reflectie.


Hoe is het het afgelopen half jaar gegaan? Heb ik mijn doelen nog paraat- weet ik überhaupt waar ik ze opgeschreven heb? Ben ik nog op de goede weg?  Zo’n reflectiemoment zorgt ervoor dat je jezelf weer op de rit kan trekken, op naar jouw doelen.

Dat  geldt ook voor blogdoelen. Want de stuwende kracht van jouw onderneming zijn jouw blogs. Waarschijnlijk heb je je voorgenomen om X keer per maand een blog te publiceren.  De klanten waar ik voor blog vinden dit moeilijk vol te houden en hebben het daarom uitbesteed. Een logische keuze natuurlijk. Maar tóch pleit ik voor het zelf doen. Het levert je namelijk echt veel op.

  • Als je blogt, til je jezelf naar een hoger niveau. Iedere keer als je er voor gaat zitten, graaf je in jezelf om tot goede, bruikbare content te komen. Zo’n proces komt gewoon zo ondernemende-weg niet vaak voor.
  • Je weet ook veel beter waar jouw interesses(nunances) echt liggen. Als je een tijdje consequent blogt, voel je beter waar je steeds maar weer naar toe blogt. Misschien leidt dit tot een verandering (klein of groot) in jouw onderneming.
  • Als je blogt, blijf je in beweging in plaats van dat je je resultaten maar over je heen laat komen en daar wel of niet tevreden over bent.

Dus tijd voor reflectie, like I said.

Ga voor jezelf na of je je aan je blogdoelen hebt gehouden: heb je ongeveer wel X keer per maand gepubliceerd?

Zo ja: hoe tevreden ben je over deze helft van het jaar? Grote, grote kans dat je met een tevreden gevoel de zomerperiode in bent gegaan.

Zo nee: wat waren de grootste obstakels waarom je hebt niet hebt gedaan?

Ga er eens voor zitten en schrijf jouw redenen eens op.  En kom niet aanzetten met ‘geen tijd’ behalve als je het in de zin ‘ik heb er geen tijd voor genomen’ gebruikt. Als je de redenen hebt opgeschreven, ga je stuk voor stuk nadenken hoe je die redenen gaat oplossen. Of je neemt weer eens een kijkje in de Bloggerij! Daar vind je echt bruikbare tips!

En mocht je niet vinden wat je zocht: neem dan contact met mij op. Je vindt hier in ieder geval tips voor de meest voorkomende redenen om niet te bloggen

Keert het tij en blog weer! Niet alleen voor jezelf maar ook voor de hele wereld: Er zitten écht lezers op jouw (specifiek jóúw!) teksten te wachten waardoor ook zij geïnspireerd raken een aan de slag gaan.

De foto bij deze blog is gemaakt door  Ethan Robertson

Over de schrijver
Reactie plaatsen