Persoonlijk Blogstijl Checklist
15 oktober 2022 

Persoonlijk Blogstijl Checklist

Bloggen nodig? Ja, dat ook!

Ik schrijf vaak over bloggen. Ook omdat ik vind dat je van bloggen beter wordt. Dat je er sterker door wordt als ondernemer, als persoon.

Maar toen ik vaak bij voor ondernemingen werkte, kreeg ik vaak de opmerking dat bloggen zoveel tijd kost en het toch niet direct iets oplevert. Oh man oh man oh man, dit is zo niet waar! Even een testje:

Jij zoekt een oplossing voor een probleem.

Er is een aantal potentiële helpers of bedrijven waar jij zaken mee wilt doen.

De ene heeft een práchtige website waar op staat wat ze doen.

De andere heeft een website met een pagina waar heel veel actuele inzichten tips en andere waarde staat. Geschreven. Vanuit een persoon. Vanuit een heus iemand!

Waarin heb jij meer vertrouwen? Ik zou het wel weten. Jij waarschijnlijk ook. Er van uitgaande dat de rest ook goed verzorgd is natuurlijk.

Eigenlijk is de blogpagina van de website het allerbeste visitekaartje. In één oogopslag wordt duidelijk dat jij het beste met de lezer voor hebt ( immers, je deelt bruikbare waarde), dat jij actief bent en dat jij de trends voor mij al bijhoudt.

Voorwaarde is wel dat de blogs authentiek zijn. Je mag best inzichten gebruiken die jij weer van iemand anders hebt gehoord, dat is prima natuurlijk. Alles is al ooit es opgeschreven. Alleen.. niet zoals JIJ dat zou doen. Dus niet waardoor jouw klanten zich aangetrokken voelen.

Schrijven vanuit jezelf, moeilijk? Nope. 

Het is juist zoveel gemakkelijker als je de dingen schrijft zoals je ze ook zou willen zeggen. Geen gedoe met regels, lengtes, vaktermen - want-oh-anders-word-ik-niet-serieus-genomen of het weglaten van woorden die je éigenlijk wel wilt gebruiken, maar toch maar niet doet omdat [Fill in the blank].

Nee, gewoon schrijven. Begin maar alvast.

Over de schrijver
Reactie plaatsen