ochtendritueel
Doe het. Iedere ochtend.

Vanmorgen werd ik vól geraakt. Door een prachtig muziekstuk. Ik ben geen muziekkenner. Ik vind iets mooi – of niet, zal niet snel muziek opzetten. Maar vanmorgen vroeg werd ik onverwacht diep ontroerd. En toen werd mijn eigen belangrijke les me weer heel erg duidelijk: Doe Iedere Ochtend Dat Wat Je Het Liefst Doet.

Stel, je wilt iets. Goed kunnen tekenen. Of een boek schrijven. Of een mooie blog schrijven. Begin dan iedere ochtend met schrijven. Misschien weet je nog niet waarover. Of heb je geen idee hoe je een verhaal moet vormgeven. Dat maakt niet uit. Ga aan de slag. Heb je iedere ochtend 10 minuten? Of een half uur? Dan doe je het 10 minuten of een half uur. Ochtendstond heeft goud in de mond. Een oud gezegde. En, zoals altijd bij oude gezegdes, zit daar een behoorlijke waarheid in.

En ik? Ik sta iedere ochtend vroeg op. Ik zet een kopje koffie met warme melk voor mezelf. En dan doe ik iets wat ik graag wil. Nu, op dit moment, is dat mijn Bloggerij uitbreiden zodat ik meer mensen kan inspireren om het mooie uit zichzelf te krijgen. Om ze dat te laten doen waar ze blij van worden. Waar ze gelukkig van worden.

Ik werk dan iedere ochtend aan mijn programma Ease & Flow Business Blog Accelerator. Ik werk er ook overdag aan, maar ik zorg dat ik in alle vroegte in ieder geval weer iets heb gedaan. Het geeft mij zoveel energie. Dat is de basis voor de dag. Als ik van daaruit de dag begin, komt het vertrouwen.

En blijkt ineens, zomaar, op een dag, dat je bijna de hele dag dát kunt doen waar je gelukkig van wordt.

Doe het. Schrijf erover. Blog erover. Neem anderen mee in je weg naar jouw doelen. Ben die inspiratiebron. Laat anderen weten waar jouw geluk ligt. Publiceer het op je website. Of op een blogpost-forum. Zo trek je andere mensen die juist door jou geïnspireerd worden. Blog vanuit jezelf. De wereld wordt er mooier door.

Over de schrijver
Reactie plaatsen