Geen inspiratie? Haha!

Aha. Je hebt je voorgenomen om vandaag maar weer eens een blog te posten. Maar je weet even écht niet meer welke nonchalante ingang je dat nu weer moet gebruiken: hoe kleed je jouw boodschap nu weer in? Je hebt er al een tijdje over nagedacht maar die inspiratie komt maar niet. Waar haal je die toch steeds maar weer vandaan?

Het antwoord is simpel: overal!  Ik deel graag één van mijn (vele) inspiratietools:

De ultieme NaarBuitenLoopTip!

Ik wilde vandaag bloggen. Mijn Bloggerij begint groot te worden en daarom wil ik me ook zo gedragen: consequent veel waarde geven. Veel inspiratie. Dus ga ik weer ergens over schrijven. En ja, ik weet heel duidelijk waar ik naar toe wil schrijven. maar om dan een gave ingang te vinden... vind ook ik heel soms lastig. Dus maakte ik al snel gebruik van één van mijn Inspiratie-Stappen-Plannetjes.

Stap 1: Loop naar buiten en kijk wat je opvalt.

[mijn ervaring] In dit geval was het een mooie, grote roos die in één keer in bloei stond. Dat vond ik verrassend: zo tussen al die bruine herfsttakken.

Stap 2 Ga maar weer naar binnen en ga schrijven

[mijn ervaring} Met die gedachten ging ik naar binnen en ik ging achter mijn laptop zitten tikken. Aan één stuk door. Zelfs toen ik niets zinnigs wist te verzinnen, ik MOEST doortikken. De tekst sloeg nog nergens op maar het ging in ieder geval over een roos, verrassingen, blij en bruine herfstkleuren.

Stap 3 Schrijf net zolang tot het kwartje valt (en die valt!)

[mijn ervaring] Al schrijvende weg zag ik daar verband van de roos en de noodzaak van bloggen! In mijn uiteindelijke blog is de roos niet meer naar voren gekomen. Dat de roos in mijn blog verwerkt wordt, is geen doel. Wel dat ik een waardevolle blog heb geschreven!

Kijk, dit is mijn blog uiteindelijk  geworden:

Give it a try!


Over de schrijver
Reactie plaatsen